Zagospodarowanie lewej wnęki w bagażniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • voltar
    L&K
    • 2009
    • 1107
    • Octavia II (1Z3)
    • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Jacek Wo.
    Kolego, powtarzam - ja mam Octavię 1 Tour - fabryczny uchwyt walał się razem z gasnica luzem w kufrze, pod fotelami nie ma schowków ani miejsca na schowki ...
    No zmeczony jestem , teraz dopiero zauważyłem że I ops:

[ Dodano: Sob 23 Paź, 10 20:34 ]
    Zamieszczone przez Jacek Wo.
    Dlatego zawsze ze sobą zimą wożę zapas, a że bardzo dobry płyn (Aura made by Organika Łódź) jest w Biedronce
    Dziek za cynk - trzeba sie wybrac na zakupy do Biedronki
    Ja ply kupuje masowo i trzymam w garazu a kontrolka zwykle daje mi na tyle wczesniej znac ze zdaze uzupelnic i nie musze wozic.

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Jacek Wo.
      Ambiente
      • 2010
      • 221

Zamieszczone przez voltar
      Ja ply kupuje masowo i trzymam w garazu a kontrolka zwykle daje mi na tyle wczesniej znac ze zdaze uzupelnic i nie musze wozic.
      Qrcze, jakbym wiedział, że w OII jest taka kontrolka, to chyba bym dołożył te 20 kPLN i wziął OII :diabelski_usmiech

Komentarz

• bzik13
        Rider
        • 2009
        • 514

kross12, bardzo dobrze że każdy ma swoje zdanie bo oznacza to tylko tyle, że nie jesteśmy stadem bezwolnych baranów. Jednak czy użyłbyś takich epitetów, cytuje: "to tandeta na maxa, wole mieć pustostan niż takie coś", "wygląda to badziewnie i tyle" w rozmowie w cztery oczy ze mną? Nie sądzę. Musisz staranniej dobierać słowa bo inaczej będziesz powodował niepotrzebne spięcia. Zakładając ten wątek chciałem podzielić się z innymi moim pomysłem, a nie prowokować niepotrzebną dyskusję. Spójrz na kolegę jak to ładnie i politycznie ujął:
        Zamieszczone przez voltar
        Ja też nie kupiłbym tego schowka marketowego. Ma oczywiście zaletę , jest tani i być może spełnia swoją funkcję w stopniu zadowalającym. Jednak dla mnie wygląda nieciekawie i nie jest dopasowany do istniejącej wnęki .
        Da się? Da
        Mój liftback scout

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1086
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Dokładnie taka sama dyskusja była na ten temat:

Poprostu dobre rozwiazania nie odpowiadają zwolennikom typowych rozwiązań fabrycznych, bo to podobno jest "poniżej" wyobrażeń o wspaniałym samochodzie, i moim zdaniem trochę zhacza o ego.

Komentarz

• macluke
            Elegance
            • 2010
            • 875

zakupiłem ten nieori artykuł w tesco w Krakowie, kosztuje 16,99. To nie jest pewnie dokładnie to samo, co w norauto, ponieważ jest to produkt pod marką tesco, choć pewnie niewiele się rożniący (co jeszcze można wymyślić w takich chińskich torbach?)
            Nie wygląda na tandetę - materiał jest dość gruby, ma rzepy z tyłu i na spodzie. Dodatkowy rzep na zamknięciu.

Komentarz

• vaz
              Elegance
              • 2010
              • 799
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W którym Tesco to kupiłeś :?:
              Antyfotoradar Valentine1
              Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• macluke
                Elegance
                • 2010
                • 875

Zamieszczone przez vaz
                W którym Tesco to kupiłeś :?:
                Wczoraj, w Tesco Kapelanka. Leżało tego dość sporo na stoisku z akcesoriami samochodowymi.
                IMO za tę cenę warto.
                Materiał dość gruby ale niezbyt sztywny.

Komentarz

• vaz
                  Elegance
                  • 2010
                  • 799
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dzięki za informację , kupię dzisiaj
                  Antyfotoradar Valentine1

Komentarz

• Marx
                    Elegance
                    • 2009
                    • 865

a ja mam pytanie, na ile mocne sa te rzepy? tez mialem zamiar ja kupic, ale obawiam sie ze musialbym jakos te rzepy przyszywac do wykladziny po bokach co mi nie odpowiada. Ale z tego co widze u was rzepy lapia bezposrednio wykladzine? bo taki 5l baniaczek podczas hamowania robi sie dosyc ciezki i nie chcialbym aby pofrunal w bagazniku....

Komentarz

• Jacek Wo.
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 221

Zamieszczone przez Marx
                      a ja mam pytanie, na ile mocne sa te rzepy? tez mialem zamiar ja kupic, ale obawiam sie ze musialbym jakos te rzepy przyszywac do wykladziny po bokach co mi nie odpowiada. Ale z tego co widze u was rzepy lapia bezposrednio wykladzine? bo taki 5l baniaczek podczas hamowania robi sie dosyc ciezki i nie chcialbym aby pofrunal w bagazniku....
                      Trzyma się zadziwiająco mocno ...

Komentarz

• czto
                        Rider
                        • 2010
                        • 546
                        • Octavia III (5E3)
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Swego czasu kupiłem tanią torbę w jakimś markecie. Niestety, po pewnym czasie torba jakoś się dziwnie odkształciła i nie trzymały już rzepy na tylnej ściance. Przy każdorazowym wyciąganiu np odmrażacza do szyb rzepy puszczały i torbę trzeba było z powrotem mocować do wnęki. Postanowiłem zatem kupić coś porządnego. Szukałem m.in. w feuvert, ale sprzedają tam tzw. torby na olej, które są wyłożone w środku jakimś twardym, strasznie chropoawtym materiałem. Wkładając tam rękę doznawałem uczucia obcowania z papierem ściernym :lol: W końcu się wkurzyłem i zadzwoniłem do ASO gdzie zaproponowali mi trobę za 130PLN. Na obecną chwilę nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na tą torbę. Pasuje idealnie do wnęki, świetnie wyglada, jest wygodna i obszerna. Miód i malina.
                        2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                        2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                        2009 Renault Clio MTV 1.4
                        2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                        2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

Zamieszczone przez bzik13
                          kross12, bardzo dobrze że każdy ma swoje zdanie bo oznacza to tylko tyle, że nie jesteśmy stadem bezwolnych baranów. Jednak czy użyłbyś takich epitetów, cytuje: "to tandeta na maxa, wole mieć pustostan niż takie coś", "wygląda to badziewnie i tyle" w rozmowie w cztery oczy ze mną?
                          Zapraszam na rozmowę Poznania

Zamieszczone przez czto
                          Swego czasu kupiłem tanią torbę w jakimś markecie. Niestety, po pewnym czasie torba jakoś się dziwnie odkształciła i nie trzymały już rzepy na tylnej ściance. Przy każdorazowym wyciąganiu np odmrażacza do szyb rzepy puszczały i torbę trzeba było z powrotem mocować do wnęki. Postanowiłem zatem kupić coś porządnego. Szukałem m.in. w feuvert, ale sprzedają tam tzw. torby na olej, które są wyłożone w środku jakimś twardym, strasznie chropoawtym materiałem. Wkładając tam rękę doznawałem uczucia obcowania z papierem ściernym :lol: W końcu się wkurzyłem i zadzwoniłem do ASO gdzie zaproponowali mi trobę za 130PLN. Na obecną chwilę nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na tą torbę. Pasuje idealnie do wnęki, świetnie wyglada, jest wygodna i obszerna. Miód i malina.
                          Tyle mi wystarczy :P
                          Podobnie jak voltar lubie fabryczne rozwiązania, chociaż nie wszystko co z ASO jest dobre np. dywaników welurowych w ASO już nie kupię, uważam że Carmat bardziej się przykłada

[ Dodano: Wto 26 Paź, 10 23:55 ]
                          czto, voltar wrzucicie jakieś fotki kieszeni?

Komentarz

• Marx
                            Elegance
                            • 2009
                            • 865

ale ja mam O1, do niej tez jest taka fabryczna torba? A może pasuje ta z O2?

Komentarz

Marx, wygląda na to że pasuje. W katalogu OI Tour jest dokładnie ta sama torba

Komentarz

• vaz
                                Elegance
                                • 2010
                                • 799
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kupiłem torbę w Tesco . Idealnie do lewej wnęki w OII jednak nie pasuje zwłaszcza jak się ją wypcha akcesoriami ale da się zamknąć klapkę :szeroki_usmiech
                                Antyfotoradar Valentine1

Komentarz

• opbmarek
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 110

kross12,
                                  bzik13 napisał/a:
                                  kross12, bardzo dobrze że każdy ma swoje zdanie bo oznacza to tylko tyle, że nie jesteśmy stadem bezwolnych baranów. Jednak czy użyłbyś takich epitetów, cytuje: "to tandeta na maxa, wole mieć pustostan niż takie coś", "wygląda to badziewnie i tyle" w rozmowie w cztery oczy ze mną?

Coś Ty taki ostry. Straszysz kogoś wizytą w Poznaniu??? Wyhamuj troszkę.

Komentarz

• bzyq_74
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3467
                                    • Volkswagen
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Jeden kupi za 17, a drugi 150. Każdy ma inny poziom akceptowalnych cen.
                                    Uważam, że torba nie jest zły pomysłem, a to że nie ma sztywnych ścianek - można wszyć cieńką deseczkę.
                                    W kombiku o tyle jest dobrze, że całość maskują drzwiczki i też często tam się nie sznupie :diabelski_usmiech
                                    MARCIN
                                    Mój szkodnik

Komentarz

• Marx
                                      Elegance
                                      • 2009
                                      • 865

widziałem różne wynalazki w bagaznikach, najczęstsza jest taka składana skrzynka jak na ziemniaki czy chleb
                                      Ja mam skrzynkę narzędziową taką dużą, ale też myślę nad jakimś innym pojemnikiem.

Komentarz

Zamieszczone przez opbmarek
                                        kross12,
                                        bzik13 napisał/a:

Coś Ty taki ostry. Straszysz kogoś wizytą w Poznaniu??? Wyhamuj troszkę.
                                        Ogarnij się człowieku, nikogo nie starszę. Zaprosiłem kolegę do Poznania, jak chce się przekonać czy powiem że jego torba mi się nie podoba i tyle. Jak to Szado napisał "możemy się nawzajem lizać po fujarkach" albo wyrazić swoje zdanie na temat modów czy dokonanych zakupów. Ja wybieram opcje nr.2 a Ty jak chcesz to możesz kolegę polizać po fujarce

Komentarz

• Cioteczka
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 20

Panowie , schowajcie instrumetna...!
                                          Dziewczyny tu bywają!
                                          A z tą torba, za kilkanaście złociszy jest tak, jak z naszymi skodami. Dla nas to fajne auta a dla innych "badziewne". Jeśli spełniają swoje role, to dla właściciela najważniejsze, co nie znaczy, że nie byłby szczęśliwszy mając inne cacko.
                                          Moja torba zebrała do kupy (przepraszam), wszystkie drobiazgi z bagażnika i zlewa się z tłem.
                                          Faktycznie w OI przed liftem też i wykładzina wnęk jest mało sztywna, ale może jakiś patent na zamykaną, estetyczną klapkę jakiś sprytny chłopiec wymyśli, dla starszych Czeszek?!
                                          Cioteczka
                                          OCT I 1,9 TDI AGR Sedan

Komentarz

Pracuję...